Nyúlcipőbolt Budai Trail 2017

December 10.-én 10:30-kor újra rajtvonalhoz álltunk, igaz ezúttal futócipőben. Telkiben került megrendezésre a Nyúlcipőbolt Trail sorozat idei zárófutama, a Budai Trail. Csapatunkat Kovács Peti képviselte, aki már tavaly is több terepfutóversenyen állt rajthoz. Továbbiakban Peti beszámolóját olvashatjátok: 24959010_1603639606385460_6784143574001182857_o_resize

"Kb. 3 éve építettük be a téli alapozó edzésprogramomba a futást, akkor ez heti 2 X 1 órás edzést jelentett a Margitszigeten. Nem estek jól ezek az edzések és nem szerettem ezt a mozgásformát, de ha jöttek a futó edzésnapok megcsináltam, azzal az intenzitással ahogy az edzéstervben szerepeltek. Aztán tavaly ősszel vásároltam egy terepfutócipőt és egy fejlámpát és elkezdtem a kedvenc montis edzőterepemre, a HHH-ra járni futni. Vagy legalább is próbálni, mert futni nem tudok ... Történt egyszer, hogy eljött velem az edzőm egy futóedzésemre a HHH-ra, majd ezt mondta a  végén:  "El sem tudtam képzelni hogy ebből a koordinálatlan mozgásból amit csinálsz mi lesz, de el kell ismernem nagyon jól haladtál, nem tudtam tartani a tempót veled". Teljesen más életérzés volt ott, mint a síkon, elmúltak a térdfájások és bár nagyobbak lettek az izzadtságcseppek, nehezebben jött a levegő de elkezdtem élvezni a dolgot.  Sokat futottam nagy ködben, havas, jeges terepen, néha vaddiszkók előtt-után. De visszaugorva tavaly decemberre elindultam életem első komolyabb trail futóversenyén a Budai Trailen, a verseny hangulata teljesen magával ragadott, tudtam hogy az én sportom továbbra is az MTB marad, de a téli időszakban szeretnék minél több terepfutóversenyen indulni a jövőben. Így hát - így volt ez idén decemberben is. A futást elég későn, október végén kezdtem el (szeptember közepén még MTB versenyem volt), túl sok futó km nem volt a lábamban, de a kedvem, motivációm megvolt hozzá. A cél idén is az M táv volt (17 km , kb 580 m szintemelkedés), nagyon szerettem volna  a tavalyi  1 óra 32 perces időeredményemen javítani, de idén az elmúlt hetekben főként sík terepen futottam, éreztem ez nem lesz könnyű.  Bár a verseny reggelén minden rendben volt, új - de tavaly már bevált -cipő, reggeli kézfogás NedyBalival, Anastasiya bíztató szavai..:-)

25073278_1604675866281834_7966237584327503000_o_resize

A rajt is jól sikerült, az első emelkedőn megléptem az első 10-15 emberrel, de éreztem nem tudom sokáig tartani ezt a tempót. Aztán végiggondoltam miért is vagyok ma itt, kicsit visszavettem a tempóból és próbáltam a légzésre és a lépésekre figyelni. Sokáig haladtam együtt egy -a sok szimpatikus terepfutó közül - szimpatikus sráccal, de kb 5 km /mp-vel gyorsabb volt, elengedtem. Jó érzés volt újra végighaladni a Crosskovácsi MTB Maraton rövid távú pályáján haladni (igaz másik irányból), sok emlékkép bevillant, közben fogytak a km-ek. Szép havas tájakon, meredek emelkedőkön haladtunk.  A tempót sikerült megtalálni amivel az utolsó nagyobb dombra is fel tudtam futni, majd az utolsó hosszú lejtő következett. Igen, lefelé nekem is végig könnyezett a szemem, de tudtam érdemes nyitva tartani, mert valamelyik kanyar mögött ott lesz egyetlen szurkolóm Anastasiya, aki biztató szavaival megadja az utolsó adrenalin löketet a célig. Ez így is történt :-) Végül -azt gondolom- kihozva a mostani formából a maximumot 5:30-as tempóval 2,5 perccel a tavalyi eredményem mögött 22.-ként értem célba. Az edzésprogramban idén igyekszem minden hónapban egy trailt iktatni márciusig, hogy havonta legyen egy max. intenzitású "edzés". Nagyon élveztem a versenyt, Csanya és csapata ismét tudta a dolgát és egy megszokott magas színvonalú rendezvényt hozott össze!

IMG_20171210_1314016_resize

Minden apró részletre figyelme, profizmussal. Számomra a verseny hangulata nagyon hasonlít a szlovák SKODA BIKE OPEN TOUR versenyeihez, amik nagy kedvenceim. Pár szót a ruházatról is, Compressport mellényben, zokniban, kompressziós szárban futottam, Compressport hátizsákkal. Hihetetlenül kényelmes, komfortos ruházat, úgy érzed nincs is rajtad, de amikor kell, mégis ott van.  Köszönöm Gyimónak hogy anno megtalált termékeivel és támogatásával! De, látom egyre többen választják a márkát, jó a promóció és azt gondolom a termékek is folyamatosan bizonyítanak! Szóval szuper nap volt, köszönöm Anastásyának a supportot és a versenyzőtársaknak a sok mosolyt, jó kedvet, erős iramot! Folytatás egy érdekes formációban, de erről később majd..:-)

IMG_20171210_1223590_resize