Skoda Horal Maraton

597cb97e7ca6b239772e6a28c3171e91_resize

Augusztus 12.-én ismét Szlovákiában járt csapatunk 3 versenyzője. A Skoda Bike Open Tour 5. futamán, a Skoda Horal Maratonon álltunk rajthoz. Pavol Grujbar barátunk, a Skoda Tour szervezője, nagyon jó munkát végzett a Horal Maraton szervező csapatával karöltve, egy rendkívül technikás, jó versenyt hoztak össze ismét. Az idei futam különleges volt, hiszen a versenyt követő vasárnapon mountain bike Európa Bajnokságot szerveztek a szombati pályákon, a 134 km -es távon az elite férfi és a Master 1, a 78 km-en az elite Nő és a többi Master kategória állt rajthoz. Így csapatunknak a vasárnap is izgalmas programot tartogatott, igaz aznap a pálya mellett már. De ne szaladjunk ennyire előre, mi is történt szombaton?

df40d07ef005df921e82423b9d5b47b4_resize

Kovács Peti idén már több futamon és most Horalon is a "közép-hosszú" (Szlovákiában gyakori hogy 4 távon jelölnek pályát) távot választotta, azaz a 78 km-es távon állt rajthoz, 2500 méter szint várt rá. Peti idei riválisaival próbálta a tempót tartani, nem volt a legjobb formában, többször leszakadt róluk, majd újra utólérte Őket, végül az utolsó 10 km-en elvesztette a meccseket, de ennek ellenére kategóriája 32. helyén ért célba, 4 óra 33 perces időeredménnyel. Peti idei legnehezebb versenyének értékelte a Horalt, a sok nehéz technikás mászás és a meleg nagyon sokat kivett belőle, a cél előtti 1 km -es XCO pályát már nem tudta élvezni.

314

Anastasiya Kulagina a 28 km-es rövid távon állt rajthoz, Ő kategóriája 11. helyén érkezett a célba. Számára is nagyon nehéz verseny volt ez, kihívásokkal teli versenyről számolt be a célba, az XCO-s részt különösen nehéznek találta. Anastasiyának ez az idei első MTB szezonja, így különösen értékes  az Ő eredménye.

_JAS0022

Varga Ati a 43 km -es távon indult, tavaly már indult ezen a pályán. A célja a tavalyi idejének javítása volt, ez 7 perccel sikerült is Atinak, Ő is nagyon elfáradt, úgy érezte a maximumot hozta ki magából. Ő kategóriájában 23. helyen ért célba. Ati idén Szatmáry Andrissal dolgozik a jobb eredmények elérésén, az eddigi közös munka kezd beérni.

Köszönjük a támogatást Víg Lászlónak aki ezúttal is velünk tartott és lelkesen szurkolt versenyzőinknek. A hétvégén csapatunkkal utazott A Focus Team versenyzője Ringelhann Fanni is, aki a hosszú táv női mezőnyében több mint 1 óra előnnynel elsőként gurult be a célba, gratulálunk Fanni!

IMG_20170813_1211337_resize

Versenyzőink másnap az elite és master versenyzőknek szurkoltak az EB-n, sőt a férfi magyar elite csapatnak az itatásában segítettek két frissítőponton is. Érdekes és nagy élmény volt számunkra a meglehetősen hideg, esős időben látni, milyen tempót diktálva haladtak a versenyzők. Minden magyar célbaért versenyzőnek ezúton  gratulálunk!