ŠKODA Slovenský raj -Finálé a szlovák paradicsomban

slovensky-raj_0661_resizeSzeptember első hétvégéjén zárult a hat futamból álló Skoda Bike Open Tour 2016. Csapatunkból az eddigi 5 futamot sikeresen teljesítő Kovács Peti és a négy futamon induló (Marikovskou Maratont kihagyta az időjárási körülmények miatt) Varga Ati állt rajthoz a záró futamon. A versenyközpont Podlesokban, a Szlovák Paradicsom igen népszerű turistaközpontjában volt. Versenyzőink a 48 km-es közép távon indultak, 1410 méter szintet kellett megmászniuk, a pálya legmagasabb pontja ezer méter felett volt. Peti már az előző két évben is rajthoz állt Podlesokban, így a pálya nem volt ismeretlen számára. Bár a szervező idén megfordította menetirányt, ami új kihívást jelentett még Peti számára is. Ati először indult itt a Slovenskij Raj Maratonon, így neki teljesen új volt a pálya. Továbbiakban a fiúk élményeit olvashatjátok:

8f3cb7f19108e5fb3321b88bc84bb3e0_resize

Kovács Peti, Közép táv, Muzi 19-39 rokov kategória: 33. : " Nagyon szerencsés lehettem idén, mert az elmúlt 1 hónap két vasárnapján is ezen a pályán edzhettem és ez sokat segített ma. Az elmúlt hetek versenyi ezen a környéken voltak, így két alkalommal is eltudtam jönni ide. Tavaly ezen a versenyen elszakadt a láncom, szakadt az eső, bár be tudtam fejezni a versenyt, de nem jó élményekkel zártam. Idén az új pálya meglepetés volt számomra, de így utólag azt gondolom feküdt nekem. Egy hosszú viszonylag sík résszel kezdtünk, ahol eszméletlen tempót ment a mezőny eleje, amit sikerült egészen jól tartanom. Gödöllőről jöttek idén többen is, akik a közép távon indultak, ismertem Őket és eredményeiket, szerettem volna megméretni magam velük. De mellettük itt voltak a szlovák kategóriatársak akikkel az egész évet végig versenyeztük. Vártam a versenyt, jó formában éreztem magam, lassan 2 hónapja minden hétvégén versenyzem és úgy érzem hétről hétre erősödtem. Jól sikerült az első és a második hosszú mászás is. Idén nagyon jó volt az idő, nem volt sár. Sikerült ma egy egészen jót mennem, ezt bizonyítja hogy a idei Skoda futamokon itt kaptam a legkevesebbet időben a kategória elsőtől, így egyben itt kaptam a sorozatban a legtöbb pontot is. Nagy élmény volt idén már második alkalommal teljesíteni a Skoda Tour összes versenyét. Jó volt mindezt idén csapattársammal és barátommal Atival közösen tenni. A legnagyobb boldogság azonban az volt, hogy mind a hat futamon tudtam a tavalyi versenyek eredményein javítani, egy-két futamon egészen sokat. Köszönjük a szervezőknek Palonak és Ludovitnak a figyelmet, segítséget és gratulálunk ismét egy igen jól szervezett SKODA versenyhez!"

img_4223_resize

Varga Ati, Közép táv, Muzi 40-49 rokov kategória: 38. : "Nagyon szép helyen és jól szervezett versenyen vettünk részt Petivel ma. Neki nagyon jól ment, nekem kevésbé. Emiatt kicsit el is voltam ma keseredve, de a kevés edzésnek ez a következménye. Örülök hogy az idén a Skoda Tour 5 futamán indultam és mind az öt alkalommal be tudtam érni a célba. Összetett értékelésben 30. lettem a kategóriámban több mint 600 pontszerző között. Ez egy jó kiindulási alap lehet 2017-re. Nagyon élveztem idén a szlovák pályákat, versenyeket egészen más világ ez. Ma az eredményhirdetés és tombola után kicsit megünnepeljük az idei Skoda Tourt, holnap pedig még szeretnénk a mai pálya egy részén végigmenni. Számomra ezzel a futammal zárult az idei szezon."

Dovidenia Skoda Bike Open Tour!

14233681_1074713925938915_591423280_o